Din oberoende hamn på Södertörn - 60 km till Stockholms City

Stockholms Bulkhamn ligger strax utanför Stora Vika, med 1 mil till Nynäshamn, 4 mil till Södertälje (väg 225) och 6 mil (väg 73) till Stockholms city.

Vi kan ta emot det mesta av dagens östersjötonnage. Fartyg med djupgående upp till 6,4 m, längd 115-125 m, bredd 18 m. Det betyder att vi kan ta emot fartyg med upp till 6-8.000 t last. Vår nyligen uppgraderade kaj är 200 m lång och hela vårt industriområde är 200.000 kvm.

Hamnen är öppen året runt med egen isbrytning och kan lossa alla dagar, dygnet runt om det behövs. Ordinarie arbetstid är vardagar 06 - 22.

Vi lossar, hanterar, lagrar och distribuerar varor I Mälardalen, med en tyngdpunkt på Södertörn. Vi har egna bilar för flis, styckegods och lastväxlarekipage. Vi samarbetar med både stora och små åkerier och transportföretag I regionen.

Vi har en toppmodern eldriven hamnkran och miljöklassade fordon.

Våra största kunder är energibolag som importerar biobränslen av olika slag för produktion av förnybar och klimatsmart fjärrvärme och el.

Vi är duktiga på att hantera biobränslen och avfallsbränslen samt andra bulkvaror som vägsalt, jord- och skogsbruksprodukter och även maskiner, komponenter, byggvaror och byggmoduler.

Vi har kapacitet att lagra mer än 30.000 t gods I inomhuslager och har 8 hektar lagerkapacitet utomhus.

Ofta erbjuder vi en totaltjänst, där vi tar emot och lossar fartyg, lagrar in godset för kortare eller längre tid, lastar ut och distribuerar till kunden just-in-time.

Vad behöver du? Vi hjälper dig att lösa sjötransport, hamnhantering och distribution – allt efter dina önskemål!